påskelipåsklov :D

Det var kallt och dimmit och duggregnade nästan när jag klev av tåget, men det var i STOCKHOLM så nu är jag nöjd. Ska under påskhelgen glömma allt vad makroekonomi heter och bara umgås med fantastiska människor hela helgen :) det ska bli helt underbart! Morgondagens schema är att möta upp fin vän för shopping runda och sen hem för att äta middag med farmor och farfar för att sedan åka till bästa kusinen för lite catching up! Full rulle men det är så det ska vara att leva!

Vi höres!
Puuuusss!

jag ser ljuset!

efter att ha näst intill apatisk ångest de senaste dagarna kände jag runt 20 tiden att någonting kändes lite bättre.. inte bra men lite bättre.. jag kan ana ljuset, hoppas att det växer sig starkare och starkare! :)
sov sött!

Träffad

På morgonpasset imorse spelade de denna låt i samband med att de pratade om det här med "den andra våldtäkten", inslaget på uppdrag granskning. Tyckte verkligen att det var träffande, misstänker att det var genomtänkt...


Var var du när dom dömde mig?
Var var du när jag tog mitt straff?
Du som alltid har försvarat idioter
Du var där när jag kröntes kung
Stod på knä när jag behövde en hund
Bäst att vara på den säkra sidan muren
Gardera sig, en annan färg på buren
För oss idioter

Du sa rädslan den går över
Men den där oron stannar kvar
Den gör mig tveksam när du behöver
Snabba avslut, snabba svar
Du sa rädslan pendlar långsamt för oss

Mellan äkta och falsk
Mellan sanning och lögn
Vi är idioter

Jag tror inte på nånting jag hör
Jag tror inte på nånting jag läser
Jag tror jag aldrig någon gång har trott på att tro

Jag ber en bön när ingen ser mig
Du har också mörka hemligheter
Bäst att vara på den säkra sidan tron
Att gardera sig, att inte bränna broar
Folk är idioter

Du sa rädslan den går över
Men den där oron stannar kvar
Den gör mig tveksam när du behöver
Snabba avslut, snabba svar
Du sa rädslan pendlar långsamt för oss

Mellan äkta och falsk
Mellan sanning och lögn
Vi är idioter

Du sa rädslan den går över
Men den där oron stannar kvar
Den gör mig tveksam när du behöver
Snabba avslut, snabba svar
Du sa rädslan pendlar långsamt för oss

Mellan äkta och falsk
Mellan sanning och lögn
Vi är idioter

Plugg, plugg, plugg

Just nu är det mycket plugg på gång. Makro, makro, makro.. jag försöker hålla fokus även om det är svårt ibland, det kommer ju stunder då det inte hjälper att man druckit en halv liter kaffe eller mer - det går ändå inte. Men idag har det gått ganska bra med fokuseringen.. eller helt okej i alla fall. Godkänt. Synd bara att det inte känns som att det räcker. Men nu ska jag snart sova och sen är det bara på't igen imorrn. Jag ska ju bli makro-gud! Förr eller senare borde jag lyckas :D

Sussa sött alla fina människor!
Puss!

Vaknade av att denna spelades på radion :)



I like that. What's your name?


Phoebe.
That's
P as in Phoebe,
H as in Hoebe
O as in Oebe
E as in Ebe
B as in bebe
and
E as in...
'Ello there mate!


Det är ju så kul när det går bra för andra...

Eller?
Jag har kommit in i en bitter periond. Sjukt bitter. Kanske beror på att jag har halvt panik inför min kommande tenta och panik över hur jag ska klara av kommande uppgifter, vad vet jag? På paniken har jag en liten identitetskris. Så NEJ jag orkar inte glädjas åt andras lycka just nu. Jag orkar inte höra hur fantastiskt lyckliga alla är med sina pojkvänner och flickvänner. Jag vill inte läsa bloggar om hur man saknar sin käraste efter att ha varit ifrån varandra en dag. Jag blir arg när det kommer mer snö utanför mitt fönster eftersom jag har gått i vårjacka i snart två veckor och blir förkyld av mer kyla. Jag blir frustrerad när ingen förstår hur jag menar. Jag vill att allt ska bli på mitt sätt. Kalla mig ego. Kalla mig bitter-fitta. Det är sant. Nu ska jag sova för jag är trött. Och förhoppningsvis ska mina drömmar leda till att min bitterhet släpper taget lite. Så att jag kan låtsas som om den inte fanns. Så att jag kan kan glädjas åt andras framgångar utan att vilja börja gråta själv. Så att jag orkar med imorgon och dagen efter det utan att bryta ihop. För jag känner att det är på gång. Snart är det påsk och jag måste bara hålla ut och väja undan för bitterheten fram till dess. För då åker jag till Stockholm. Då kan jag få lite kärlek. Jag tror jag behöver lite kärlek.

lite bilder :)


Min kreation på RFSU:s kuk och muff-verkstad :)


Mitt fynd på Goldfever-kravallen i helgen...



Så här sexig är jag i dem 8)

Nu kommer jag köra hårdsatsning inför tentan så det kan bli lite tyst här ett tag.. eller så blir jag mer aktiv ;) man vet aldrig... Ha det fint!


Människoletare

Ibland måste man tacka facebook.. alla går att hitta.. man behöver inte ens veta mycket om dem. Frågan är hur hälsosamt det är att leta efter människor man inte känner... men om man har gemensamma vänner kanske man har en ursäkt, eller? Jag ska sluta stalka människor, alltså det är inte som att jag gör någonting mer än att kolla profiler, jag är inte en IRL stalker, bara lite på internet.. Men stalker låter så allvarligt, jag är nog mer människoletare, och det får man väl vara utan att det är något fel - eller hur?!

En metafor

Tänk dig en omgång Neger och President (jag vet att det inte är PK men det heter faktiskt så!).
Tänk dig att du förlorat omgången innan.
Tänk spänningen när du tar upp dina nya kort för att se vad dina nya förutsättningar är.
De är bra.
Du får ett ess!
Du känner en lycklig triumferande känsla att det här kommer bli så brutalt bra.
Men.
Vinnaren från förra omgången, vad gör den?
Jo, självklart tar den ditt ess.
Vad du får istället spelar ingen roll.
För esset är borta.
Kvar på hand har du helt okej kort.
Ganska bra kort till och med.
Och du har någon joker.
Som kan vara ess ibland.
Men också vara en fyra ibland.
Du kanske har någon kung, en dam och några knektar.
Men esset... just nu är det borta och du måste göra ditt bästa för att klara dig utan det.
Du kan ju vinna ändå.
Men det hade varit så mycket mer fantastiskt med det där esset!

Jag visste det!

Jag visste att det skulle ordna sig :)
Nu är det klart att jag får komma tillbaka till Grönan i sommar. Så galet skönt känns det! Sommar i Stockholm, jag kommer att ha tid att åka på min lilla Eurotrip och jag kommer kunna vara tillbaka i Linkan i god tid. Weeeeeiiiii!

Så här glad är jag nu:


Aprilhäxan

Har precis börjat läsa Aprilhäxan av Majgull Axelsson. Jättebra bok än så länge, jag vill knappt lägga ifrån mig den :) det var ett dag sen jag hade energin att läsa annat än kurslitteratur men nu tror jag att jag har hittat tillbaka. Eller jag hoppas iaf att den håller i sig - läslusten alltså...

Ha det!

Nu? nu då? ....nu?

Kan inte vänta.. bara några minuter kvar till hollywood-fruarna! middag snabbt! inte missa en sekund!
på återseende!

tänker du samma som jag B1?

wtf!! när jag skulle göra lunch hittade jag detta bland mina räkor...
vad kan detta vara ;)


demokrati

Snart dags att åka till skolan, men inte riktigt än.

Jag har röstat i kårvalet nu på morgonen! självklart är det viktigt att delta i den demokratiska processen, och när jag har en massa klasskamrater som ställer upp så blir det ju lite roligare och känns ju extra viktigt att ge dem sin röst :) Heja pol.kand-listan!

I övrigt håller jag på och fyller min kalender! för varje dag blir det mer och mer - möten och utbildningar och lektioner och sista inlämningsdagar och tentor. Full rulle! men det är så jag vill ha det :)

Nu ska jag försöka skriva klart gycklet jag håller på och snickrar på och kanske till och med byta nummret på porttelefonen så det kommer till mig och inte han som bodde här innan... kanske dags nu sådär ett halvår efter att jag flyttade in..

Ha en FANTASTISK dag!

KRASCH!


"Kom med Timotej"...

...är det bara jag eller låter inte detta som en mjukporrfilm om sex i det gröna?

Förövrigt tyckte jag att det bästa bidraget ikväll var Sylvester Stallone; "Dolph, Christina and Mens", var tvungen att ställa ner kaffet för att inte spilla det över mig av skrattskakningar :) att Lotta Bromé dessutom gjorde en poäng av detta ger henne all cred och Måns rodnande kinder gjorde det inte sämre.

Även cred för Maria Montazani referensen - me like!



Bilden är lånad från svenskdam.se


det kommer bli awsome...



Jag tror att allt kommer bli bra. Våren, sommaren hösten. det ordnar sig.

Nu ska jag ruinera mig själv genom att shoppa tågbiljetter :)


Adios!


When the vagina talks - you better listen!

Ikväll har jag varit och sett the vagina monologues (för er som inte känner till är det en massa monologer om vaginor och lite annat). Det var fantastiskt att under ca två timmar kastas mellan komik och allvar om ett sak som är rätt tabubelagd, nämligen vaginan. Om vagina monologerna någonsin kommer till en plats nära dig så är det en underbar pjäs (känns lite fel att kalla det för pjäs men jag hittar inget bättre ord) - gå och se! du kommer inte att ångra dig :) Och efter att ha hört en arg vaginas perspektiv så sitter jag nu här i mina största trosor och skriver. Jag vill inte ha en arg vagina!

Hallonfittor :)

Idag har det bakat hallongrottor i form av vaginor ska jag tala om! Mycket bra påhitt av min finurliga vän, och så goda de vart! Tyvärr hade jag inte kameran med mig men jag kan kanske ordna en bild så ni får se skönheterna :) Och det bästa av allt: Alla är unika!

Har även klarat av min franska redovisning med bra uttal, lite mycket tvekan och dåligt ordföråd - toppen alltså tyckte jag :) vokabulär har ju aldrig varit min starka sida men ska kanske satsa lite på franska glosor för att bli lite bättre... nån som har ett bra franskt boktips?

Nu ska jag sova, ska trots allt försöka mig upp tidigt imorrn!

God natt alla fina människor!

parlez-vous français?

Håller på och tränar på franska föredraget tills imorrn. Känns inte helt bra. Lite smått orolig och ultrasupernervös! Känns rätt värdelöst men det ska väl gå vägen detta... eller?

R.I.P Fjärilen

Nu har min fjäril dött :( eller det är mycket möjligt att den gjorde det för ett tag sen men den har iaf suttit väldigt still på gardinen i ett par dagar. Idag blev jag misstänksam och skakade lite på den och då föll fjärilen av...
Den fick en värdig begravning i dammsugarpåsen.

Requiescat In Pace

"Och känn din värdighet, min vän, i äran av att vara kvinna"

När ni läser denna dikt måste ni komma ihåg att Anna Maria Lenngren är känd för sina satirer och sin ironi (och ni kan ju även ha i åtanke att den skrevs på 1700-talet). I denna dikt är det i och för sig inte helt självklart att allt är ironi men som jag tolkar den när jag läser den så är den fantastisk :) Ha en trevlig internationell kvinnodag!

Några ord till min kära dotter,
ifall jag hade någon

Anna Maria Lenngren, 1798

Min kära Betti, du blir stor:
Du från din docka hunnit växa...
Utav din hulda, fromma mor
Tag, för din framtid, denna läxa!


Uti den värld, du knappast sett,
Så många öden förefalla;
Men med ett glatt och sedigt vett
Skall Betti segra på dem alla.


På livets bana varsamt gå,
Men tro ej allt vad ont man säger!
Vår värld, min Betti, är ändå
Den allra bästa värld, man äger.


Den är - vad den beständigt var -
Bebodd av kloka och av dårar;
Och - noga överlagt - den har
Mer rätt till löje än till tårar.


För mycken misstro föder agg,
För mycken lättro ångrens smärta:
Tänk ej i varje ros en tagg,
Ej dygd i varje manligt hjärta!


Väl dig, om jämt du följa vet
Försiktighet, den kloka gumman:
Den, jämte känslig glättighet,
Är av all vishet huvudsumman.


Med läsning öd ej tiden bort -
Vårt kön så föga det behöver,
Och skall du läsa, gör det kort.
Att såsen ej må fräsa över!


Ett odlat vett, en upplyst själ -
vad - kunna böcker blott det skänka?
Mitt barn, studera världen väl:
Den ger dig ämnen nog att tänka!


Var mänska, Betti, är en bok -
Lär dig att fatta rätt dess värde,
Och minns, att oftast av en tok
Den vise någon visdom lärde!


Men om lektyren roar dig,
Väl - i förädling av ditt väsen
Låt den då blygsamt röja sig,
Men ej i tonen av beläsen!


En lärd i stubb - det är ett rön -
Satirens udd ej undanslipper,
Och vitterheten hos vårt kön
Bör höra blott till våra nipper.


Lyd, Betti, lyd bestämmelsen:
Sök ej att mannabragder hinna
Och känn din värdighet, min vän,
I äran av att vara kvinna!


Se denna mor i huslig krets,
Som vet sitt sanna kall bevaka,
Fullt med den ärelust tillfreds,
Att vara värdig mor och maka!


Se, ordning, mildhet, trevlighet
Med blomster hennes fotspår hölja,
Och heder, kärlek, tacksamhet
Dess levnad och dess minne följa.


Behaget är med fliten släkt:
I nyttig snällhet sätt din heder!
Låt ärbarheten i din dräkt
Bli sinnebild av dina seder!


Följ, Betti, smakens enkla bud:
Låt aldrig flärden dig förtrolla!
All prydnad driven intill skrud
Är blott affischen av en fjolla.


I sällskap sladdrets tomhet fly,
Men sitt ej sluten som en gåta!
För tanklösheten plär man sky,
För mycken klokhet ej förlåta.


Välj uttryck utan brydsamt val,
Se till att du ej domslut fäller!
Och tala, Betti - håll ej tal:
Du tror ej hur det oss förställer!


Giv skämtets udd sitt fina skick
I ord, som glättigt oförmoda!
Dock minns: man skrattar med en qvick,
Men man bär aktning för den goda.


En lätting, slö till själ och kropp,
Fann en gång livet bli en börda:
Då fann en annan lätting opp
Att tiden genom kortspel mörda.


Välj nödigt detta tidsfördriv,
Som, fast av sed och ton ej menligt,
Är - tro mig - med ett verksamt liv
Och själ och känsla oförenligt!


Märk, hur en skönhets blick är vass
I nit att korten riktigt kasta!
Märk, vid det lumpna ordet »pass»
Hur gracerna på flykten hasta!


Försiktigt även undanvik
All brydsam forskning i gazetten!
Vårt hushåll är vår republik,
Vår politik är toaletten.


Bliv vid din bågsöm, dina band,
Stick av ditt mönster emot rutan
Och tro, mitt barn, att folk och land
Med Guds hjälp styras oss förutan!


När sig en kvinna nitisk ter
Att staters styrselsätt rannsaka,
Gud vet, så tycks mig att jag ser
En skäggbrodd skugga hennes haka.


Nej, slika värv ej stå oss an:
Låt aldrig dem din håg förvilla!
Du skall bli gift - då vill din man
Med tacksamhet min lärdom gilla.


Att giftas ... ej ett ämne finns
Mer rikt att i maximer driva
Men, goda Betti, hör och minns
Det enda råd, jag har att giva:


Den make, som dig blir beskärd,
(Märk denna stora hemligheten!)
Var huld, om han är huldhet värd,
Om ej - så var det i förtreten!


Tag händelser och öden lätt,
Mitt barn, så bliva de ej tunga!
Och - mellan oss - är det ett sätt
Att än i åldern synas unga.


Min Betti, livet flyr så fort -
Vad grym, vad oersättlig skada,
Om, vid det lilla gagn, vi gjort,
Vi nekat oss att vara glada!


Må stojet och förströelsen
Vid andras dom för glädje gälla,
I stilla nöjen sök du den -
Det är för oss vi äro sälla.


Gör nöjet bofast i ditt hus,
Äg i ditt hjärta samvetsfriden!
Den gör vår uppsyn mild och ljus,
Den rår på sorgerna och tiden.


Ja, Betti, livets sällhet njut,
Men livets plikter ej försaka...
Nu har min lilla läxa slut,
Och till min söm jag går tillbaka.


Oh ah festerist, säg oh ah festerist!

dagen efter.
har tillbringat dagen i sällskap av Gibbs, DiNozzo, Kate och de andra i NCIS.
fantastiskt!
men nu är boxen slut :(
och jag är sugen på pepsi och choklad men inte på att gå ut och köpa det...

Men gårdagen var värd det. Jag hade galet kul även om det också var rätt jobbigt bitvis.
kul ändå att börja få lite koll på vilka de andra nya festeristerna är :)
Och att bli påmind om varför dricka ikapp inte är en bra idé, det skadar ju inte heller ;)

festerist javisst!

när tankarna inte riktigt hänger med ända ut i fingrarna

Just nu sitter jag och håller på att somna framför datorn. Har varit och skottat sand till Suntrips sandslottstävling, har även försökt lära mig typ 20 nya namn med djurattribut :P kan nog namnen, men vilken människa de hör till är en annan femma...

Nu är min pepsi slut, attans! vad ska jag nu ta och förgifta min sarjade kropp med?
don't worry, jag tror jag kan hitta på något... BULLAR!

Imorgon är det Suntrip hela dagen så om jag inte är duktig och orkar in på datorn så blir det nog tyst.. men jag ska uppdatera er om lördagens händelser, oroa er icke!

Zzzzz....

Beroende

Jag är beroende av räkost på rågrut! nya hypen så att säga... igår åt jag fyra rågrut mackor med räkost, det kan ju inte var hälsosamt... men det är gaaalet gott :) problemet är att nu börjar både knäckebrödet och tuben med ost ta slut :'(

Message in a bottle

Tjoho! Nu har jag ääntligen lyckats bli klar med min tvättning, en torktumlare som inte torkar kläderna - vad är då dess livsuppgift? att irritera mig? den lyckas bra... Nu ska jag ta en snabbis ner på stan för ett besök på bolaget och leta en vit t-shirt alternativt linne..


Kollade precis in http://kaffekokarkokboken.blogg.se/ sjukt knasig idé att laga mat i kaffekokaren, men knasigt är ju bra :)

catch you later!

20 sekunder, igen och igen och igen och ig...

insåg just att jag i en timmes tid har lyssnat på NCIS boxens dvd-meny låt - på loop.. hur sjukt är inte det?

ge mig en kalender, ett uppdrag och allt kommer att bli fantastiskt!

Så satt jag där på generalsmötet med en fd klasskompis brevid mig och en annan som drällde in och satte sig vid andra änden av bordet. Kändes tryggt faktisk, man visste iaf två av de tretton personer som satt där runt mig.
Jag har också kommit till en större insikt om hur galet roligt detta kommer bli!
Får typ pirr i magen :)
Planera, planera, planera!
var det bara mitt hjärta som tog ett skutt?


Nu är det dags att börja peppa för SUN TRIP!

ge mig en kalender, ett uppdrag och allt kommer att bli fantastiskt!

Så satt jag där på generalsmötet med en fd klasskompis brevid mig och en annan som drällde in och satte sig vid andra änden av bordet. Kändes tryggt faktisk, man visste iaf två av de tretton personer som satt där runt mig.
Jag har också kommit till en större insikt om hur galet roligt detta kommer bli!
Får typ pirr i magen :)
Planera, planera, planera!
var det bara mitt hjärta som tog ett skutt?


Nu är det dags att börja peppa för SUN TRIP!

Ont i magen

jag känner nu hur någon jättejobbig stress kommer över mig.
jag känner hur jag inte har någon lust.
jag vet inte varför jag känner så här.
men jag vet att det är som en ond klump i magen.
varför?

nehe, inte vår nu heller...

varje gång jag tror att det ska bli vår så kommer det ny snö, blir kallt igen.. ska nog inte tro någonting om väderutvecklingen.. Men imorse var det jättefint med sol och snö, då blev jag glad :) nu när det är molningt.. not so much.. 

Korvbyrån, jag måste bara fråga - vad är grejen? är det typ världens smartaste (och kanske knäppaste) PR-trick? eller varför heter annars pressbyrån på campus korvbyrån nu mera?
 

RSS 2.0